#
Wysłany: 2011-11-21, 21:36 Odp: Co dalej z serwerem?
Przemyślę To
Forum nie jest wylewiskiem Łez i nie jest miejscem na którym piszemy posty mające charakter wymuszenia poczucia żalu za kimś, jak i nie jest miejscem w którym piszemy posty które dawały poczucie bycia niezastapionym.
#
Wysłany: 2011-12-23, 13:03 Odp: Co dalej z serwerem?
Jezeli o mnie chodzi jestem za BF2 ( 24 odznaki ). Kiedys o frekwencje nie trzeba bylo sie martwic ,dopiero wtedy ,gdy 60 odznak zostalo wgrane nikt sie gra nie interesowal. Moim zdaniem tych odznak bylo po prostu za duzo :F
#
Wysłany: 2011-12-29, 21:00 Odp: Co dalej z serwerem?
Siemanko
Ja jestem za starym bf2 on zawsze przyciągał graczy, pamiętam lato w 2010 roku to się grało, prawie zawsze full ciekawych graczy,uważam ,że jeśli wróci stary bf to i może wrócą też gracze ,którzy kiedyś tu grali.
Co do diablo nie narzekał bym ale taki z 5k lvl jak już coś .
#
Wysłany: 2012-01-05, 18:11 Odp: Co dalej z serwerem?
Ja też się wypowiem, bo chciałbym poprzeć pewną opcje, która może być wprowadzona . Czytając kilka postów z tego tematu i grając na Only dd2, naszła mnie myśl by zrobić właśnie osobny serwer, na którym grałoby się mapy najpopularniejsze i najbardziej lubiane. W grę wchodzi serwer typu only Dust, only Inferno, itd... Drugą opcja, to wprowadzenie serwera, na którym byłyby grane tylko eslowe mapy. Można z tego zrobić porządne TP, lub najzwyklejsze FFA. Wiem, że oba pomysły są prawie, że identyczne, ale między graniem jednej mapy 24/7 cały dzień, a kilkoma najlepszymi, jest różnica... Jeżeli te propozycje się nie podobają, to przywróćcie BF2 i będzie git. Nie wiem, co się działo, gdy mnie nie było na csNemore, ale jak było przed moją przerwą chyba pamiętacie. Na Battlefieldzie grałem od początku, więc nie dziwcie się, że najbardziej chce powrotu tego serwera.
Na koniec dam taki mały rozkład graczy( % ), którzy zasiedliliby się na proponowanych w tym temacie serwerach.
Battlefield 2 - 60 - 65 %. Nie dam sobie nic uciąć, że właśnie taki % graczy będzie na Bf, ale jestem pewien, że gdyby powrócił stary dobry bf, bez żadnych niepotrzebnych pluginów i dodawania 60 odznak, to frekwencja na serwerze przekraczałaby 50 %. Powiedzmy sobie szczerze, że to właśnie takie dodatki, jak 30-40-50-60-1000 odznak odstrasza graczy. Nikomu się tego nie chce wbijać, bo zajmuje to średniemu graczowi kilka tygodni, niekiedy miesięcy ( tak jak mi zawsze wbijanie shota ), pogra jakiś czas, znudzi mu się to i pójdzie gdzie indziej.
TP - 30 - 40 %. Nigdy nie liczyłem średniej ilości graczy na serwerach TeamPlay, ale wydaje mi się, że nie było ich wielu. Serwer miałby zapewne 20 slotów, z czego grałoby max. 10 osób. Większość ludzi woli sobie pograć na typowym FFA, gdzie nie musi się uważać na swój team ( rzucanie granatów, co wymaga obeznania z radarem na mapie ).
Nie pamiętam, kiedy to było, ale chyba na początku mojej przygody z Wami, gdy był jeszcze 20/21 slotowy TP, większość ludzi wychodziła z serwera przez dzieci ( najczęściej ), które zabijały swoich kompanów dla jaj, by dostać bana.
DiabloMod - Nie podam żadnych % szans na graczy, bo nic o takich serwerach nie wiem. Nie lubię tego typu gry, ale większości ludzi to się pewnie podoba.
DeathMatch - Kiedyś już był u nas DM+HS i co z tego było ?, kto był obecny w tym czasie, ten wie. Mimo tego, że czasem mam chęć zagrać na jakimś DM, to po 5 minutach wychodzę znudzony i lekko poddenerwowany. 30 % to i tak dużo .
Nie chce mi się opisywać dalej kolejnych serwerów, bo głowa mnie boli i już sam nie wiem, co konkretnie pisze. Wiadomo, że na początku, gdy serwer by powstał byłoby dużo graczy, ale po kilku dniach, tygodniach zaczęliby oni opuszczać serwer, bo tak było z większością serwerów. Z tego co zauważyłem, ostatnio na FFA jest mało ludzi, a za to na DD full. Może jednak zrobić serwer Only ( tutaj dać jakąś ankietę na ulubioną mapę i z nią zrobić serwer only ) ?. Próbowaliśmy już wielu serwerów i jedynym jaki cieszył się frekwencją był Bf. Powtórze się 10 raz. Ja zrobiłbym serwer only z jakąś fajną mapką, już nawet nie koniecznie ulubioną ze standardów, a jeśli ten pomysł nie wypali, przywrócić starego dobrego bf'a i patrzeć, jak ludzie pchają się by wejść na serwer.
#
Wysłany: 2012-01-05, 21:01 Odp: Co dalej z serwerem?
Przeczytalem i stwierdzam ze po raz powinien przeczytac to kazdy fajnie to jest napisane i nie chcialbym zeby to bylo zbitkiem kilku nic nie wartych slow. Po 2 wyciagnijmy jakies wnioski kazik zaczal. Po 3 jesli nie podjemiemy dyskusji i nie zaryzykujemy jakies modernizacji to bedzie bieda.
pozdrawiam
Wysłany: 2012-01-05, 23:04 Odp: Co dalej z serwerem?
Moim skromnym zdaniem robienie 3 serwera przy tym ze dwa pozostale nie zawsze sa pelne a wgl ffa to strata czasu jak narazie. Postarajmy sie wymyslec co zrobic zeby ffa bylo chociaz w normalnych godzinach pelne a dd2 moze i wiecej a dopiero wtedy mozemy myslec o 3 serwerze, adminow rowniez za malo na 3 serwery
#
Wysłany: 2012-01-06, 10:07 Odp: Co dalej z serwerem?
Kaziu dobrze napisał... A co do mapek standardowych o ile sie nie mylę ffa chwilowo było takie i coś nie spełniło się za bardzo...
TP serwer można stawiać, ale nie przy tej ilości graczy...
W sumie nie głupi pomysł z tym Bf... Ja bym spróbowała jak się postaramy jak z dd2 to chwila moment będzie pełny zwłaszcza, że wiele osób "tęskni" za starym serwem
Wysłany: 2012-01-06, 10:38 Odp: Co dalej z serwerem?
PeTrOs, ja z adminami nie widzę problemu. Od kilku dni gram na dd i parę osób by się znalazło, ale jedyną przeszkodą jest brak pisania postów na forum, których nie powinno być dużo, by dostać triala. Zważcie na to, że nie ma dużo tematów do wypowiadania się, gdzie nie byłoby mówienia o spamowaniu.
Ewentualnie można dać najbardziej aktywnym adminom z DD2 i FFA najważniejsze flagi na oby dwu serwerach, a gdyby doszedł 3, dołożyć kilka flag i tam.
#
Wysłany: 2012-01-06, 11:59 Odp: Co dalej z serwerem?
Według mnie, PETROS ma najwiecej racji e wszystkich - robienie następnego serwera o podobnym nawet modzie nie ma sensu. Na razie FFA swieci pustkami, wiec po co kolejny tp/only a nawet bf2 ktory jest jednak bardzo podobny do w/w modów...
Według mnie, jesli juz ktos koniecznie chce robic serwer (a uwazam ze nie jest to niezbedne) to zrobic serwer typu ZM, BB, PB, PokeMod czy cus w ten gust... zeby był zupełnie inny od reszty.
Dziekuje pozdrawiam!
P.S ewentualnie zmienił bym FFA na 22 sloty i only AWP, bądz sloty zostawic i zrobic only west czy inferno.. albo west style;p
#
Wysłany: 2012-01-10, 15:50 Odp: Co dalej z serwerem?
Dostałem jeden serwer, i myślę że powróci BF2.
Forum nie jest wylewiskiem Łez i nie jest miejscem na którym piszemy posty mające charakter wymuszenia poczucia żalu za kimś, jak i nie jest miejscem w którym piszemy posty które dawały poczucie bycia niezastapionym.