Witam mam problem a mianowicie.
Zacznę od początku
Chodzę do Technikum Informatycznego. Dość duża szkoła ok 1000 uczniów.
Postanowiliśmy z kolegami z klasy zorganizować turniej cs-a w szkole 5 na 5.
i tu pojawia się problem i moje pytanie ponieważ nigdy tego nie robiłem i postanowiłem się poradzić was, jako że niektórzy z tego forum siedzą w tym dość dużo.
Moje pytanie brzmi jak postawić serwer(csa) na serwerze szkolnym, tym do którego są wszystkie kompy podłączone, na którym wisi stronka szkoły.
Czy w ogóle jest to możliwe.
Bo można też postawić dedyka (rozpatrujemy taką możliwość w razie nie powodzenia z tym serwerem) dlatego moje pytanie brzmi czy się da i jak to zrobić ?
Chcemy postawić tego serwa ponieważ chcieliśmy wgrać tam amx-a, w razie jakichkolwiek problemów. No i nie wiemy jak bd wyglądała gra 10 osób na dedyku. Pingi mogą być małe ale fps stoją pod znakiem
Serwer stoi na linuxie czy na windowsie ? Na windowsie normalnie HLDS spod CS'a odpalacie. Na linuxie jest trochę inna procedura jeśli trzeba to opiszę, mogę nawet pomóc w instalacji.
Tak jak u mnie w szkole no wiadomo łatwiejsze to dla naszych "informatyków". Możecie zrobić tak że macie przykładowo 11 komputerów na 1 stawiacie HLDS ( nie wiem czy na WS2003 ruszy ale przypuszczam że nie bo jest on skonfigurowany do prac serwerowych a nie instalowania gier ) W każdym razie na każdym z 11 kompów dajecie CS'a. Na jednym odpalacie z tego CS'a HLDS'a. Pluginy instalujesz normalnie folder config plugins itd. ( Najpierw oczywiście amxx ) Łączycie się z danym komputerem i gracie. U mnie w szkole zrobili to tak że połączyli 2 pracownie w 1 pięciu, w 2 pięciu na aule dali serwer do tego tam był HLTV. I graliśmy. Serwer jak wspomniałem postawcie na normalnym PC'cie a nie na serwerze ( bo tam nie zainstalujecie CS'a ).