Witam! Potrzebuje pomocy ze wzgledu iz na 2 komputerze po odpaleniu wyskakuje mi takie cos: Boot and select proper Boot Device. Insert Boot Media in selected Boot Device and press any key. Moze mi ktos doradzic jak temu zaradzic? A i to sie dzieje od dzisiaj gdyz postanowilem odkurzyc wnetrze mojego starego kompa i nie wiem czy to jest od tego iz jak mamy dysk, i jest taki rozowy kabelek i nie pamietam czy go odpinalem czy tez byl on gdziekolwiek wpiety ... Za pomoc wielkie dzieki Kieruje moj problem do nemore oraz innych ktorzy maja jakies pojecie na temat kompufff!
#
Wysłany: 2012-01-23, 21:48 Odp: Znow potrzebna pomoc
A więc tak. Albo nie czyta dysku, co możesz sprawdzić w biosie, albo nie może znaleźć plików rozruchowych systemu. Jeśli to pierwsze - to masz zapewne źle podpięty(bądź zepsuty) dysk, jeśli to drugie to reinstalka. Wejdź w BIOS'a i zobacz w zakładce STANDARD CMOS SETUP jakie urządzenia Ci wyświetla, prawidłowo powinno wyświetlać nagrywarke czy co tam masz i dysk twardy. Najlepiej jak byś dał fotke ekranu to CI od razu powiem, chyba że sam ogarniesz. Jeśli zaś jest na liście dysk twardy, to reinstalka systemu.